Уики обича фолклора

 

Ето че Уики обича фолклора е вече на пет години! Това е петгодишен път на създаване на история и архивиране на фолклорни дейности от цял ​​свят. Wiki Loves Folklore (WLF) е ежегоден международен фотографски конкурс, хостван в Wikimedia Commons, медийно хранилище на безплатни за използване изображения, звуци, видеоклипове и други медии.

От месец февруари до март, провеждано по целия свят, това състезание се организира с подкрепата на членове на общността на Уикипедия и местни групи на Уикимедия.

Фолклорът се гордее с това, че е жив, достъпен и информативен. Фокус на инициативата са всички форми на фолклор, фолклорни фестивали, народни танци, народна музика, фолклорни дейности и ритуали, фолк игри, народна кухня, народни инструменти, народно облекло, фолклор и традиции, включително балади, народни приказки, приказки, легенди, традиционни песни и танци, народни пиеси, народни изкуства, митология и фигури от митологията и др.

Всеки, от професионалния фотограф до любителя, наистина всеки може да участва дори и без да разполага с професионална техника, а само с телефон.

Миналогодишното издание събра цели 8454 изображения от над 500 фотографи от 93 държави. В последните издания получихме общо 42 442 изображения от 158 страни от 4 484 фотографи.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.