Победителите от „Уики обича паметниците 2016 България“

Ето, че завърши още един от конкурсите на Уикипедия.  Видяхте ли вече победителите?

„Уики обича паметниците “ е световен конкурс за фотографии, чиято  цел е да се съберат качествени снимки на някои от най-важните исторически места в света. В България, това означава изброени по списък сгради, монументи и културни паметници, което прави възможно включването на обекти от всички области на страната.

Повече от 100 души взеха участие в конкурса в България, допринасяйки с над 1000 снимки в Общомедия, едно от най-големите хранилища на свободно лицензирани медийни файлове в света. От него, изображенията могат да бъдат използвани в различни уебсайтове, като доброволците на Уикипедия вече започнаха процеса на използване на тези изображения, за да илюстрират и подобрят статиите в енциклопедията.

Конкурсът бе организиран от доброволците на Уикипедия България, като тази година той отбеляза второто поред участие на България в състезанието.

Десетте избрани снимки ще продължат на международния етап през декември, като набраните досега точки не се взимат предвид. Ето и краткото им представяне:

 

 

Ако имате снимки на исторически и културни паметници и сгради в България, но сте пропуснали конкурса, все пак можете да ги качите в  Общомедия. Националният етап на конкурса приключи, но усилията ви ще помогнат за подобряване на качеството на статиите в Уикипедия с изображения, които могат да бъдат свободно използвани повторно.

Успех на продължаващите напред снимки и до нови срещи със следващите ни конкурси! Следете блога ни за повече подробности за това, което предстои!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.