Победителите от „Уики обича паметниците 2016 България“

Ето, че завърши още един от конкурсите на Уикипедия.  Видяхте ли вече победителите?

„Уики обича паметниците “ е световен конкурс за фотографии, чиято  цел е да се съберат качествени снимки на някои от най-важните исторически места в света. В България, това означава изброени по списък сгради, монументи и културни паметници, което прави възможно включването на обекти от всички области на страната.

Повече от 100 души взеха участие в конкурса в България, допринасяйки с над 1000 снимки в Общомедия, едно от най-големите хранилища на свободно лицензирани медийни файлове в света. От него, изображенията могат да бъдат използвани в различни уебсайтове, като доброволците на Уикипедия вече започнаха процеса на използване на тези изображения, за да илюстрират и подобрят статиите в енциклопедията.

Конкурсът бе организиран от доброволците на Уикипедия България, като тази година той отбеляза второто поред участие на България в състезанието.

Десетте избрани снимки ще продължат на международния етап през декември, като набраните досега точки не се взимат предвид. Ето и краткото им представяне:

 

 

Ако имате снимки на исторически и културни паметници и сгради в България, но сте пропуснали конкурса, все пак можете да ги качите в  Общомедия. Националният етап на конкурса приключи, но усилията ви ще помогнат за подобряване на качеството на статиите в Уикипедия с изображения, които могат да бъдат свободно използвани повторно.

Успех на продължаващите напред снимки и до нови срещи със следващите ни конкурси! Следете блога ни за повече подробности за това, което предстои!

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.