Вася Атанасова с национална награда за доброволчество за #100уикидни

Вася Атанасова получава наградата

За поредна година платформата за доброволчество TimeHeroes връчи своите награди за насърчаване на доброволчеството „Героите“.

За своята мащабна в международен мащаб инициатива #100уикидни / #100wikidays Вася Атанасова бе номинирана и наградена, което е голяма чест!

Инициативата #100уикидни стартира като лично предизвикателство, което Вася поставя пред себе си преди няколко години и постепенно въвлича стотици уикипедианци. Условието е да се създава нова статия всеки ден, като статията се пише в деня на публикуването, не предварително. Това са единствените две условия.

В инициативата се включват хора от цял свят. Армине Агхаян от Уикипедия Армения се включва вече с 11 завършени тура на #100уикидни. Двама уикипедианци от Индия участват в #500уикидни, а един е на път да завърши #1000уикидни – всичко това е вдъхновено, насърчено от идеята на Вася.

Около #100уикидни се формира силна онлайн общност, която насърчава, помага, създава свободно знание ежедневно. Ако още не сте започнали – можете още днес да се присъедините, като започнете своите 100 уики дни!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.