Уикипедия на село – гостуваме в Долни Вадин

Вася и Жюстин разказват за Уикипедия

През изминалата седмица по покана на Народно читалище „Съзнание 1927“ Вася Атанасова и Жюстин Томс гостуваха и изнесоха лекция на тема Уикипедия в дунавското село Долни Вадин. Инициативата е част от проекта „Село назаем“, която се провежда в селото за четвърта поредна година.

Пред местни жители и представители на кметствата и читалищните библиотеки в Долни Вадин и съседните села Горни Вадин и Крушовене подробно бе  разказано за резултатите по проекта „УикиБотевград“ като вдъхновение за възможностите, които такива сътрудничества между местните общности и уикипедианците могат да разкрият – повече енциклопедична информация и снимки за региона, личностите, природните му забележителности и културни традиции и обичаи.

Говорихме подробно за това как и защо се създава Уикипедия, кой е отговорен, ако информация по дадена тема липсва, и как да създаваме статии.

Искрени благодарности на нашите великолепни домакини и организатори на инициативата „Село назаем“ – Анелия Радулова и Нина Борисова! Очаквайте подробности!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.